Για Καφέ
Δίνουμε στον Καφέ σας τη Σημασία που του Αξίζει!

Ο Καφές σας


Σε πολλές κουλτούρες, το σερβίρισμα του καφέ είναι ιεροτελεστία. Τελετές με ιδιαίτερη σημασία του προσδίδουν  συμβολικό χαρακτήρα. Στις μέρες μας,  η προπαρασκευή του αλλά και το σερβίρισμα έχουν τα δικά τους μυστικά. Από πολύ παλιά, ο καφές θεωρείται ιερή ουσία.

Χτες, σήμερα, πάντοτε...


Αιώνες τώρα, οι άνθρωποι γεύονται και απολαμβάνουν το σκούρο ρόφημα του καφέ, που το άρωμά του δελεάζει την όσφρηση και τα συστατικά του τονώνουν τον οργανισμό. Ο καφές - είτε ελληνικός, είτε εξ ανατολής, γαλλικός ή αμερικάνικος, βραστός σουρωτός, εσπρέσσο ή στιγμιαίος - διεκδικεί τα πρωτεία στις προτιμήσεις των περισσοτέρων από 'μας.

Μια ευωδιαστή ιστορία


Μύθοι που μπορεί να μην απέχουν και πολύ απ΄ την πραγματικότητα, οριοθετούν πριν από πολλούς αιώνες την ανακάλυψη του ροφήματος του καφέ. Έκτοτε, το αρωματικό σκουρόχρωμο αυτό ρόφημα είναι συνώνυμοης γευστικής απόλαυσης και συνδέεται όσο κανένα άλλο με τη φιλική ανθρώπινη συναναστροφή, με την καλή παρέα και με τη... Δημοκρατία.


Στους "ναούς του καφέ", δηλαδή στα καφενεία, σε Δύση και Ανατολή και βεβαίως στην Ελλάδα, οι πεφωτισμένοι κάθε τόπου, ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους "ἑρατεινούς" καφέδες, ρητόρευαν υπέρ ή εναντίον κυβερνήσεων, υπέγραφαν διακυρήξεις και μανιφέστα διαμαρτυρίας, έγραφαν αθάνατα κείμενα, εξέφραζαν σθεναρά την κοινή γνώμη, σχεδίαζαν το μέλλον της πατρίδας τους.

Στο Καφωδείο Ελληνικό όλος ο χώρος θυμίζει κάτι από παράδοση! Απολαύστε τον καφέ σας σε ένα μέρος που θα σας πηγαίνει μικρά ταξίδια σε άλλες εποχές...